40 tips om gratis meer bezoekers op je blog te krijgen!

Hoe krijg je meer bezoekers naar je blog?

Om de traffic naar je blog of website te vergroten kun je een aantal dingen doen. Ik zal in deze blog een aantal manieren delen waarmee je meer bezoekers kan trekken naar je blog.

Natuurlijk heb je geen dagen de tijd om marketingplannen te schrijven en onderzoek te doen. Daarom krijg je van mij duidelijke aanwijzingen waarmee je vandaag nog meer bezoekers naar je website of blog kan trekken.

Inhoud:

Tip 1: Goede content schrijven

De basis van je blog is de inhoud: goede content is dus belangrijk. De sleutel tot traffic of wel bezoekers op website ligt besloten in de inhoud.

De reden dat mensen je blog bezoeken is namelijk om de inhoud te lezen. Kijk dus vooral even kritisch naar de blogs die je eerder geplaatst hebt en zorg dat je komende blogs duidelijk over een onderwerp gaan. Check uiteraard ook op spelling en pas op met het gebruik van advertorials. Advertorials kunnen je helpen veel geld te verdienen maar gooi je lezers er aub niet mee dood.

Meer bezoekers trekken naar je blog is dus vooral zorgen dat ze zich welkom en thuis voelen op jouw blog.

 

Tip 2: Reageren op reacties op je blog

Heb je een comments gedeelte in je blog aan staan en krijg je vragen of opmerkingen over je blog? Reageer! Bedank je lezers of fans voor het bericht en zorg voor antwoorden op vragen.

Je lezers voelen zich dan meer verbonden met jouw blog en komen graag terug voor een volgend artikel.

 

Tip 3: Meer bezoekers? Meer tekst!

Onderzoek door Buzzsumo heeft uitgewezen dat blogs met tussen de 2500 en 10.000 woorden (dat zijn behoorlijk lange blogs!) 3 keer meer gedeeld worden op social media dan wanneer je blog minder als 1000 woorden bevat.

En hoe vaker je blog gedeeld wordt: hoe meer bezoekers. En laat dat nu net het doel zijn;-)

Dus heb je veel te vertellen: ga je gang. Zolang als het goede content is met een stevige kennisbasis, lezen je bezoekers graag verder. Ook persoonlijke en betrokken bloggers doen het goed onder de lezers van blogs.

Onderzoek heeft tevens aangetoond dat zoekmachines, zoals google, een voorkeur hebben voor langere teksten. Blogs of teksten met meer dan 2000 woorden krijgen een hogere ranking. Een hogere ranking in google zorgt dat je beter vindbaar bent en zorgt automatisch voor meer bezoekers.

 

Tip 4: Blog meer!

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog? Blog meer! Misschien maak je nu 1 keer per week een blog en door simpelweg 2 keer per week een nieuwe blog online te zetten kunnen je bezoekersaantallen met 15% toenemen.

 

Tip 5: Zorg voor een mailinglijst

Een mailinglijst kan een goede manier zijn om je bezoekers te vertellen over een nieuwe blog. Het is een waardevol contact moment waarbij je ‘oude’ bezoekers weer terughaalt.

Verzamel dus vooral emailadressen en gebruik ze met beleid.

 

Tip 6 Grote evenementen krijgen veel aandacht: dus veel bezoekers

Zorg dat je op de hoogte bent van grote evenementen in je stad, land en zelfs wereldwijd.

Op het moment dat er bijvoorbeeld verkiezingen zijn in Amerika of de bitcoin op grote hoogte staat, krijgen veel mensen daar interesse in en gaan ze opzoek naar informatie.

Een blog als: Wat kan een blogger leren van het succes van Donald Trump of wat moet elke blogger weten over bitcoin? Geeft jou kwalitatieve en hoge bezoekzoekers aantallen.

Het evenement maakt niet uit: je kan het altijd inzetten voor de vindbaarheid van je blog.

 

Tip 7 Meer bezoekers op je blog? Doe dit vooral niet!

Laat websites als: Quora, Slideshare en Facebookgroepen (specifiek facebookgroepen!) volledig links liggen. Deze websites waren ooit handig ter promotie van je blog en dus een manier om nieuwe bezoekers te trekken maar zijn uiteindelijk verworden tot gigantische reclameblokken waar je geen bezoekers trekt maar enkel spammers die in slecht Nederlands proberen je leningen te verkopen. Niet doen dus.

 

Tip 8 Linkedingroups voor meer bezoekers op je blog

Wanneer je met je blog actief bent in een niche kan het wel aantrekkelijk zijn om je blog te promoten via LinkedIngroepen.

Enkel je blog delen met je LinkedIn connecties gaat niet zorgen voor meer bezoekers maar zoek juist naar de topgroepen (veel leden of veel actifiteit) in jouw niche en deel daar je beste blogs.

 

Tip 9 Zorg voor social buttons op je blog

Wat veel bloggers vergeten zijn de facebook, twitter, pintrest en insta knoppen te installeren op je website. Je lezers willen jouw beste blogs natuurlijk graag delen met hun vrienden en sociaal media zijn de uitgelezen manier om dat te doen.

Bloggers die deze socialmedia buttons niet hebben lopen, volgens onderzoek, een percentage bezoekers mis. Hoeveel dit percentage is, is nog niet duidelijk maar je wil als blogger toch niet een bezoeker mislopen? Zorg dus altijd voor die knoppen!

 

Tip 10 Infographics: jouw weg naar meer bezoekers via twitter

Inforgraphics zijn in afbeeldingen of plaatjes ‘gevangen’ informatie die anders veel woorden, cijfers of uitleggen hadden gekost. Een foto zegt meer dan duizend woorden en dat doet een infographic voor jouw bezoekers. Plaats ze vooral regelmatig, het hoeft echt niet elke dag maar met regelmaat vinden je bezoeker het zeker een toevoeging.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat infographics 800% meer gedeeld worden op twitter en instagram. Een echte boost voor volgers en bezoekers op jouw blog dus.

 

Tip 11 Creëer een ultieme handleiding/gids

Als iets bezoekers trekt is het wel handleidingen. Een ontzettend uitgebreide start als basis voor je lezers om dat wat jij zo goed kan, ook te leren. Dus of je nu taart decoraties maakt, make-up aanbrengt, kinderkleding test of modelbouw treintjes schildert: maak een handleiding of gids over jouw onderwerp.

Deze handleidingen zijn vaak uitgebreid van aard (zomaar 5000-10.000 woorden) en kunnen meerdere hoofdstukken bevatten. Zorg dat jouw gids alles is wat bezoekers moeten lezen om werkelijk alles te weten te komen over het onderwerp.

Zoals ik al eerder schreef worden artikelen met veel woorden (>4000) beter gerankt in google en ook dit zorgt voor meer bezoekers op jouw blog.

 

Tip 12 Promoot je blog op een forum in jouw niche

Veel blogs hebben een bepaald niche onderwerp en daarover zijn vaak ook goed bezochte fora te vinden. Gaan nu niet het forum spammen met jouw link en blog info maar zorg dat je een gefundeerde en goede bijdrage levert aan het blog. Wees actief in discussies en zorg dat je betrokken bent. Op die manier kun je jouw blog promoten, een waardevolle bijdrage leveren aan de community en meer bezoekers verwelkomen.

 

Tip 13 Meld je blog aan op blogcommunities

Blogcommunities waren voorheen vooral een Amerikaans fenomeen maar inmiddels kennen we in Nederland ook een flink aantal communities voor bloggers. Communities verzamelen alle blogs over een onderwerp en promoten deze blogs ook.

Sommige van deze communities zijn gratis en sommige zijn betaalde varianten. Een goede voor bloggende mamma is demamablogs.com of voor de lifestyle en beautybloggers bloglovin.com. Zeker Bloglovin heeft toegevoegde waar en levert naast nieuwe bezoekers ook veel inspiratie op.

 

Tip 14 Cross promotie

Een andere manier om meer lezers te krijgen is een shout-out samen met een andere blogger. Je vermeld elkaar in een of meerdere blogs en helpt elkaar zo omhoog.

Kies natuurlijk wel een blog dat een vergelijkbare doelgroep bedient en waar je dus iets aan hebt.

 

Tip 15 Zorg voor een sociaal media strategie

Dit klinkt heel gewichtig maar eigenlijk valt het reuze mee. Wanneer je namelijk enkel je blog artikelen post op je sociaal media accounts krijg je niet het bereik dat je zou kunnen hebben en dus niet de bezoekers die je verdient. Maar wanneer je een strategie uitzet en volgt krijg je dit wel. Zorg in het kort dat je je richt op 3 sociaal-media kanalen: facebook, instragram en bijvoorbeeld twitter. Onderzoek heeft uitgewezen dat 4 keer per dag iets posten op instragram de beste hoeveelheid is en voor facebook en twitter geldt 2 keer per dag. Deel ook vaak je oude artikelen.

 

Tip 16 Neem deel aan een blogwedstrijd

Het kan, wanneer het onderwerp bij je blog past natuurlijk, leuk zijn om deel te nemen aan blogwedstrijden. Veel grote webshops schrijven deze uit en mocht je winnen dan levert dit jouw niet alleen shoptegoed op maar ook online aandacht voor je blog.

Zorg wel dat je niet te vaak commerciële (wedstrijdblogs zijn behoorlijk commercieel) content plaatst, zeker als het niet perfect past binnen jouw blog. Dit leest niet lekker voor je bezoekers en heeft geen toegevoegde waarde.

 

Tip 17 Plaats interviews met fora oprichters/eigenaren

Binnen jouw niche of onderwerp van je blog bestaan er vast en zeker fora die over het onderwerp gaan. Verzamel namen en vraag of je ze mag interviewen. Stuur ze naar afloop een linkje met het resultaat en vraag ze die te delen.

 

Tip 17b Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog: interviews deel 2

Niet alleen fora oprichters/eigenaren zijn een goed onderwerp voor een interview maar zeker ook oprichters van actieve LinkedIngroepen kun je interviewen. En ik zou bijvoorbeeld bloggers kunnen interviewen die een mening hebben over de vraag: hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog?

 

Tip 18 Help je blog lezers: maak een uitgebreide hulppagina

Mensen en jouw lezers dus ook, worden graag geholpen in hun zoektocht naar informatie. Zorg daarom dat je een uitgebreide hulpbron wordt in hun zoektocht. Verzamel in een blog alle links naar waardevolle pagina’s die bijvoorbeeld met gezondheid te maken hebben. Uiteraard alles weer verbonden met het onderwerp op je blog. Een lijst met goede kookwinkels zoek je niet op een blog over zwanger zijn maar een lijst met links naar goede zwangerschapsgym kan wel goed gelezen worden.

 

Tip 19 Onderzoek naar influencers en trek meer bezoekers

Elk onderwerp heeft een of twee hele grote blogs die veel invloed uitoefenen omdat ze gigantische aantallen lezers hebben. De schrijver of schrijfster van deze blog is een influencer. Veelal heeft hij of zij ook grote aantallen volgers op facebook en instragram.

Je kan overwegen onderzoek te doen naar de invloed van een belangrijke influencer in jouw branche of niche. Publiceer je blog en vraag of je influencer jouw blog wil delen.

Tip 20 Zorg dat je blog gelezen wordt: zoek de experts in jouw branche op

Veel bezoekers kan je ook krijgen door experts in jouw niche te vragen naar een bepaald onderwerp en hier een blog over te schrijven.

Zo zou ik allerlei bloggers kunnen vragen naar hun favoriete wordpress thema voor blogs of als je een blog over taartbakken hebt zou je topbakkers kunnen vragen naar hun favoriete boter of cake recept. Dit soort expert onderzoeken of meningen trekken altijd ontzettend veel bezoekers.

 

Tip 21 Link naar andere bloggers

Het is erg zinvol om binnen je blog vaak te linken naar andere bloggers en hun daarna te laten weten dat je naar hem of haar gelinkt hebt.

Als resultaat word je blog honderden of soms wel duizenden keer gedeeld en krijg je meer volgers en dus meer bezoekers voor je blog. Vergeet natuurlijk ook je eigen interne linkjes niet! Je lezers waarderen dit zeker!

 

Tip 22 Reageer inhoudelijk op andere blogs: gratis meer lezers genereren

Wederom de waarschuwing: spam niet! Reageer enkel als je waardevolle kennis hebt over het onderwerp waarop je reageert. Jouw expertise zal worden opgemerkt door lezers van het blog en het levert je meer bezoekers op.

 

Tip 23 Laat je bezoekers niet kiezen: minder social buttons op je blog

Dit klinkt tegenstrijdig met mijn eerdere punt waarin ik aangaf om vooral je social buttons niet te vergeten. Echter is het belangrijk in de gaten te houden dat als mensen te veel keus hebben, ze geen keus maken en jij misschien een share op facebook of instagram misloopt.

Zorg dus voor social buttons waar je lezers blogs mee kunnen delen maar overdrijf niet, een rij knoppen is voldoende!

 

Tip 24 Blog open en transparant

Doe je een advertorial? Laat dit dan duidelijk zijn. Je bezoekers waarderen deze eerlijkheid. Ook kan je bezoekers trekken door open te zijn over bijvoorbeeld je inkomsten via je blog of als het bijvoorbeeld even persoonlijk niet lekker gaat. Bezoekers zullen dit graag lezen en delen op social-media. Dit maakt je menselijk en toegankelijk voor je bezoekers.

 

Tip 25 Meer bezoekers: wees controversieel

Niets levert zoveel aandacht op als een controversiële blog. Onlangs vergeleek een columniste, de dood van voetballer Nouri met MH17 en ondanks dat ze aangaf niet te willen provoceren viel het hele land over haar heen. Wat je mening ook mag zijn over het artikel doet er niet toe maar het bewijst wel: controverse levert bezoekers en reacties op. Kijk echter wel uit dat een controversiële tekst op je blog niet enkel geschreven is om meer traffic te genereren, je moet wel daadwerkelijk een mening hebben en die willen uiten op een controversiële manier.

 

Tip 26 Promoot je blog op Pinterest

Pintrest is een ontzettend leuke manier om nieuwe lezers te ontvangen. Zorg voor mooie afbeeldingen en kies je titels zorgvuldig. Ben je een goede fotograaf? Eigen werk is altijd het beste en met een beetje hulp van internet kom je ook als minder begaafd fotomaker tot mooie plaatjes. Zorg ook dat al je blog informatie op Pintrest up-to-date is en bezoekers van je pagina op Pintrest gelijk door kunnen klikken naar jouw blog.

 

Tip 27 Maak een top 10 van belangrijke personen in jouw branche of niche

Iedereen vindt het leuk om in een top 10 van beste …………. terecht te komen. De ego-boost zorgt er vaak voor dat de dames en heren op je lijst, de lijst delen. En dat zorgt weer voor meer bezoekers voor jouw blog.

 

Tip 28 Adverteer op Facebook

Facebook heeft veel mogelijkheden om heel gericht te adverteren en dat maakt het erg waardevol om daar iets van geld in te investeren.

Dit natuurlijk naast je eigen officiële Facebookpagina.

 

Tip 29 Adverteer op Pinterest

Zorg dat je, voordat je een advertentie online zet, een volledig profiel hebt aangemaakt en bezoekers direct kunnen zien dat jij het bent. Zorg ook voor mooie foto’s of koop deze eventueel op stockphoto sites.

Pinterest advertenties geven goede resultaten, volgens Amerikaans onderzoek zijn ze 3 keer zo effectief als advertenties op twitter.

 

Tip 30 Winacties: wel of niet doen?

De kans dat een winactie je meer bezoekers op levert is aanwezig maar of dit kwalitatief de bezoekers zijn die je wilt hebben, dat betwijfel ik. Uiteraard kun je proberen iets leuks weg te geven inruil voor het delen van je blog en dit levert je op korte termijn inderdaad meer bezoekers op maar veel bezoekers delen je blog enkel om kans te maken en hebben dus geen toegevoegde waarde. Een volgende blog zullen ze zeer waarschijnlijk niet lezen.

Wanneer je toch meer bezoekers wil trekken met een winactie zorg dan dat je voorwaarden heel duidelijk zijn en er achteraf geen discussie ontstaat over wie, wat en waar gewonnen heeft.

 

Tip 31 Meer bezoekers? Maak een gratis ebook!

Net als dit eboek, kan jij ook een eboek maken en dat trekt bezoekers. Zorg dat je eboek uit veel woorden bestaat. Google geeft de voorkeur aan artikelen boven de 2000 woorden en dit zal je raking dan ook zeker ten goede komen.

Zorg dat je informatie in je eboek waardevol is en gefundeerd. Ik heb tijden gezocht, gelezen en informatie verzameld voordat dit boek er was!

 

Tip 32 Organiseer een traffic-contest

Je wilt meer bezoekers op je blog? Vraag dan je community, misschien lezers die je blog al kennen, jouw bezoekers te bezorgen. Beloon degene die je de meeste bezoekers brengt.

 

Tip 33 Maak een top 101 overzicht

Wanneer je een blog hebt, zal je altijd een top 101 kunnen samenstellen. Of dit nu gaat over de 101 meest gegeten gerechten (je blogt over eten), de 101 beste vakantie bestemmingen (je blog gaat over vakanties of reizen) of 101 manieren om je schoonmoeder te vriend te houden met kerst. Een top 101 op je blog zal altijd goed gelezen worden en doordat deze artikelen vaak uitgebreid van aard zijn worden ze goed rankt in google.

 

Tip 34 Verzamel een bronnen overzicht

Naast je uitgebreide artikelen is het goed voor je bezoekersaantallen om een overzicht van je bronnen te publiceren. Waar heb je alle informatie gevonden en welke onderzoeken heb je gelezen. Je lezers willen dit graag weten en je bezoekersaantallen zullen toenemen.

 

Tip 35 Gebruik een ‘Social Locker’, houd je bezoekers vast!

Een Social locker is een plugin van wordpress.

Wanneer je de Social Locker hebt geïnstalleerd op je website kun je bezoekers vragen je artikel te delen voordat ze het gehele artikel kunnen lezen.

Zoals met alle blogtips voor meer bezoekers: doe dit niet bij elke blog! Zorg dat je een blog kiest die het delen waard is. Je socialsharing cijfers kunnen zeker stijgen wanneer je deze blogtip toepast.

 

Tip 36 Maak je iets voor je bezoekers: wordpress theme’s

Deze opdracht is wellicht wat moeilijker dan je gewend bent maar wanneer je het goed aanpakt kan het je heel veel bezoekers opleveren. Je hebt binnen wordpress de mogelijkheid om je eigen thema te ontwikkelen en beschikbaar te stellen voor gebruikers. Je zorgt dan dat jouw link in de footer staat (als een nofollow link). Elke gebruiker van jouw thema deelt dan dus jouw link.

 

Tip 37 Ontwikkel je eigen plugin

Een stapje verder is de mogelijkheid om een eigen plugin te maken of te laten maken. Via websites als Fivver.com of Freelancers.nl zou je een plugin kunnen laten maken. Je kan dat natuurlijk ook zelf doen. De gebruikers van je plugin kan je dan vragen de link naar je blog te delen. Dit resulteert weer in meer bezoekers.

 

Tip 38 Deel foto’s op fotostock en fotosharing sites

Meer bezoekers kan je ook krijgen door foto’s te maken en deze te delen op bijvoorbeeld fotostocksites en websites als Flickr. Publiceer de foto’s met een creative commons license zodat gebruikers van de foto’s een link naar jouw blog moeten plaatsen.

Dit heeft tot resultaat dat andere bloggers je foto’s gaan gebruiken en je meer bezoekers krijgt.

 

Tip 39 Deel vectors en zelf ontwikkelde plaatjes

Net als foto’s en zelfs video’s mocht je daar goed in zijn, kan je ook vectors en andere plaatjes delen via fotostocksites.

 

Tip 40 Gebruik je emailverkeer en je handtekening

Als blogger heb je elke dag wel 100 tot 1000 emails die je verstuurt. Dit is een mooie kans om jouw blog onder de aandacht te brengen en nieuwe bezoekers te trekken.

Zorg dat je handtekening een nette link naar je blog bevat en pas deze eventueel zelfs aan naar een specifiek artikel wat je graag wil delen met de lezers van je emailtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogtips ontvangen?


Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match